دونوع از پر کاربردترین آسانسور های مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی، آسانسورهای هیدرولیک و کششی میباشند.. اما تفاوت آسانسور هیدرولیکی و کششی در چیست؟
مصرف انرژی آسانسور هیدرولیک کمتر است یا کششی؟
اگر بخواهیم در یک کلمه جواب این سوال را بدهیم باید بگوییم که مصرف انرژی آسانسور هیدرولیک کمتر از کششی است. آسانسورهای هیدرولیک با ساز و کاری که دارند، برق کمتری نسبت به آسانسورهای کششی گبربکس دار مصرف میکنند.
مقایسه آسانسور هیدرولیک و کششی از نظر سرعت کابین
سرعت آسانسور کششی عموما بیشتر از آسانسور هیدرولیکی است. آسانسورهای هیدرولیک نمی توانند بین طبقات جابهجا شوند و به خاطر مسائل امنیتی نمی توان سرعت آنهارا بیشتر از آسانسور هیدرولیک کرد.
در ارتفاعات بالا استفاده از کدام آسانسور بهتر است؟
به خاطر تجهیزات به کار رفته در هر کدام از آسانسورها، آسانسور کششی مناسب برای ساختمان های بلند و متوسط میباشد. حتی آسانسور کششی در برجها استفاده میشود. اما آسانسورهای هیدرولیک بیشتر برای ساختمان های کم طبقه استفاده میشوند و مناسب ساختمان های بلند نیستند.
مقایسه آسانسور هیدرولیک و کششی از نظر تعادل
آسانسورهای کششی به دلیل داشتن وزنه ی تعادل، در مقایسه با آسانسور هیدرولیکی تعادل و در نتیجه راندمان بیشتری هم دارد.
صدای حرکت کدام آسانسور کمتر است؟
آسانسورهای کششی معمولا پر سر و صدا هستند و در هنگام حرکت، سر و صدا های آزار دهنده ای تولید میکنند. در مقابل آسانسور های هیدرولیک در هنگام جابهجایی صدای زیادی تولید نمی کنند و در این زمینه نسبت به آسانسورهای کششی برتری دارند. همچنین لازم به ذکر است که آسانسورهای کششی بر خلاف آسانسورهای هیدرولیک در لحظه توقف و حرکت دچار لرزش میشوند.
ظرفیت کابین آسانسور کششی بیشتر است یا هیدرولیک؟
ظرفیت کابین آسانسور کششی کمتر از هیدرولیک میباشد. به همین علت معمولا برای حمل بارهای سنگین از آسانسور هیدرولیک استفاده میکنند.
نصب و راه اندازی کدام یک آسان تر است؟
آسانسور کششی سیستم های پیچیده ای دارند و این موضوع نصب و راه اندازی آنهارا کمی سخت تر از آسانسور هیدرولیک مینماید. شما با صرف زمان کمتر نسبت به آسانسور کششی، میتوانید یک آسانسور درجه یک هیدرولیک را نصب و راه اندازی نماید.
با رشد روزافزون آپارتمان نشینی و همچنین صنعت ساختمان و تکنولوژی مرتبط با آن، آسانسور ها جزئی جدا نشدنی از کاربری ساختمان ها و همچنین استفاده ی روزمره ی ما در جابجایی شدند؛ این دستگاه های بالابر از آنجایی که با ایمنی کاربر سروکار دارند باید مطابق با استاندارد ها و قواعد ایمنی باشند تا خسارات احتمالی وارده را تا حد ممکن کاهش دهند، اگر این استانداردهای ایمنی در هنگام بروز مشکل آسانسور و یا در هنگام استفاده ی کاربر رعایت نشوند ممکن است رخداد های زیان آوری مانند صدمات جانی و خسارات زیان آور سنگین اتفاق بیوفتد که در مواقعی ممکن است منجر به محکوم شدن ناظر ساختمان و یا مالک شود.
نکات ایمنی در رابطه با استفاده از آسانسور
نکات ایمنی استفاده از آسانسور، از جمله نکاتی است که کمتر کسی از آن اگاهی دارد، اگر چه که سیستم های آسانسوری از امن ترین شیوه های حمل و نقل در بین ساختمان ها هستند، اما رعایت یک سری نکات می تواند امنیت کاربر در آسانسور را بیشتر کند و به دلیل استفاده مناسب در صورت نیاز قیمت سرویس آسانسور را کاهش دهد، در ادامه به بررسی این نکات جهت حفظ ایمنی کاربر در آسانسور می پردازیم.
دکمه ی فراخوان آسانسور بالا یا پایین را طبق طبقه ی مورد نظر خود یک بار فشار دهید، چرا که با چندین بار فشردن دکمه ی فراخوان ممکن است سبب اختلال سیگنال در اتاق فرمان شوید.
هیچگاه بیشتر از ظرفیت آسانسور چه در تعداد کاربران و چه بار وارده، جابجا نکنید.
فتوسل آسانسور و چشمی درب آسانسور را مختل نکنید و با بدن خود یا اشیاء مختلف مانع بسته شدن درب کابین نشوید، اگر قصد عدم بستن درب کابین را دارید، کافیست از دکمه ی بازشو برای درب کابین استفاده کنید، و قرار دادن بدن خود و یا اشیاء مختلف تنها سبب اختلال در فتوسل آسانسور خواهد شد.
در هنگام بروز آتش سوزی و حوادث مترقبه، از راه پله ها برای جابجایی بین طبقات استفاده کنید.
جهت حمل اثاثیه و بار تنها از آسانسور های درب ۹۰ استفاده کنید.
هیچ مانعی در جلوی درب های اتومات در هنگام جابجایی کابین آسانسور قرار ندهید.
اگر سیستم آسانسوری ساختمان به بلک اوت ( black out ) مجهز نبود، در هنگام امکان قطعی برق، سعی کنید از آن استفاده نکنید.
سرعت پایین کابین آسانسور
اگر در هنگام استفاده از آسانسور متوجه سرعت پایین حرکت شدیم، چه اقدامی انجام دهیم؟ علت سرعت کم کابین می تواند وجود ساییدگی و یا گرد و خاک در سوئیچ شتاب آسانسور باشد، که با انجام سرویس های دوره ای توسط تکنسین و متخصصین امور آسانسور، این مشکل برطرف خواهد شد، در هنگام بازدید های دوره ای و سرویس آسانسور باید قطعات و اتصالات آن توسط تکنسین آسانسور چک شود، کیفیت ریل های آسانسوری و یا سوئیچ های شتاب تاثیر مستقیم بر روی سرعت و عملکرد آسانسور دارد، به همین خاطر در صورت بروز کوچکترین فرسودگی ممکن است در حرکت آسانسور مشکل ایجاد کند؛ تکنوناطا با داشتن متخصصین حرفه ای در این زمینه می تواند شما را در داشتن یک سیستم آسانسوری بدون ایراد با داشتن بیشتر عملکرد کمک کند.
به همین خاطر ما به شما پیشنهاد می کنیم از متخصصین ما در تکنوناطا کمک بگیرید، زیرا سرویس و نگهداری آسانسور یک تخصص فنی است و متاسفانه امروزه افراد زیادی بدون داشتن دانش لازم و تخصص کافی، سرویس ها و تعمیرات تخصصی آسانسور را انجام می دهند که این کار سبب یه خطر افتادن ایمنی کاربر و زیان های میلیونی خواهد شد.
اگر آسانسور توسط شخص متخصص سرویس نشود ممکن است برای صاحب ملک و یا کاربران ساختمان خسارت های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
قفل آسانسور یکی از اجزای مهم و کاربردی در آسانسور تلقی می شود که کاربرد آن در مواقع ضروری مانند بروز نقص فنی در سیستم آسانسوری، خرابی آسانسور، در هنگام سرویس و یا تعمیر آسانسور و همچنین تعویض قطعات آن کاربرد دارد و عدم قفل آن در موارد ذکر شده می تواند سبب بروز اتفاقات خطر آفرین برای ساکنین ساختمان و همچنین ایرادات زیان آور برای افراد ساختمان و یا مالک شود.
چگونه می توانیم آسانسور را قفل کنیم؟ آسانسور های پیشرفته ای که امروزه در صنعت ساختمان وجود دارند، با چندین روش مختلف قفل می شوند، که هر کدام شرایط مختص به خود را دارند، شما با شناخت روش های قفل آسانسور میتوانید بهترین روش را انتخاب کنید.
1) قفل آسانسور با استفاده از کلید روشن و خاموش در آسانسور
2) استفاده از قفل دستی در آسانسور به منظور قفل کردن آسانسور
3) قفل آسانسور به وسیله ی استفاده از سوئیچ
4) قفل آسانسور به واسطه ی کلید آسانسور
5) قفل آسانسور به واسطه ی قفل درب لولایی آسانسور
6) قفل آسانسور به واسطه ی قطع برق از طریق جعبه فرمان آسانسور
7) قفل آسانسور و متوقف کردن آسانسور در طبقات مشخص
جلوگیری از توقف آسانسور در طبقات
چگونه آسانسور را قفل کنیم تا به طبقات دیگر نرود؟ طبق استاندارد های نظارتی بر روی سیستم های آسانسوری، تمامی آسانسور های مرتبط پس از سال ۲۰۰۹ باید مجهز به قفل درب آسانسور باشند، به این خاطر که در شرایط اضطراری بتوان از آن برای جابجایی آتش نشانان و یا ... استفاده کرد؛حال سوال پیش می آید که در صورت بروز شرایط اضطراری چگونه، آسانسور را قفل کنیم؟
باید در نظر داشت که تا حد امکان در بروز شرایط اضطراری، ابتدا از متخصص و تکنسین آسانسور و یا مدیر ساختمان برای قفل کردن آسانسور کمک بگیرید و در صورت عدم امکان، این کار را به فرد دیگری با رعایت نکات ایمنی مرتبط با آسانسور و ساختمان در نظر بگیرید. روش دیگر برای توقف آسانسور، استفاده از کلید خاموش و روشن آسانسور است که این روش برای آسانسور های قدیمی تر و فاقد قفل آسانسور پیشنهاد میشود.
همچنین اگر قصد خاموش شدن آسانسور در طبقه ی به خصوصی را دارید می توانید برق آسانسور را از قسمت مورد نظر به صورت جداگانه قطع کنید.
شالتر آسانسور چیست؟ ازجمله قطعات آسانسور که سبب ایمنی بیشتر سیستم آسانسوری می شود، می توان به شالتر آسانسور اشاره کرد؛ shulter یا میکروسوئیچ از قطعات مکانیکی آسانسور است که در چاله آسانسور تعبیه میشود؛ این قطعه در واقع جلو برخورد و یا سایش کابین آسانسور به دیواره ی چاله آسانسور را می گیرد و به نوعی از تنش آن نیز جلوگیری می کند، به همین خاطر عملکرد این دستگاه را می توان مرتبط با ایمنی کاربر و بدنه ی کابین آسانسور دانست.
شالتر آسانسور دارای انواع متفاوتی است که بسته به مدل و نوع تابلو فرمان و ابعاد کابین، به تعداد مختلفی در آسانسور به کار می رود، در این مقاله ی کوتاه از تکنوناطا به بررسی عملکرد این قطعه و نحوه ی کارکرد آن پرداختیم، برای آشنایی بیشتر با این قطعه می توانید با ما همراه باشید.
نصب شالتر آسانسور
شالتر آسانسور به طور کلی دارای نصب آسانی است و توسط متخصصین آسانسور می تواند نصب شود؛ در هنگام نصب شالتر در آسانسور باید توجه داشت که شالتر آسانسوری نباید به صورت محکمی به ریل نصب شود، به این خاطر که ممکن است هنگام برخورد کابین آسانسور به قیچی شالتر، از محل نصب به صورت کلی جدا شود.
انواع میکروسوئیچ در آسانسور
شالتر آسانسور به دو نوع شالتر عقربه ای (شالتر پروانه ای آسانسور) و شالتر غلطکی تقسیم بندی می شود. که هرکدام کاربرد، مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه به بررسی کامل انواع شالتر آسانسور پرداخته ایم.
شالتر عقربه ای یا پروانهای آسانسور
این نوع شالتر مراحل نصب آسانی دارد، اما از معایب آن می توان به درصد بالای خرابی این مدل شالتر و همچنین عملکرد ضعیف تر آن به نسبت انواع دیگر شالتر های آسانسوری اشاره کرد. عملکرد شالتر های مدل پروانه ای به این صورت است که توسط یک میله ی ثابت که بر روی کابین نصب شده است، فعال می شود و در صورت فعال شدن به حالت پروانه ای یا عقربه ای باز شده و سپس تا زمان بازگشت کابین در همان حالت باقی می ماند. این میکروسوئیچ توسط لقمه آسانسور و یک بازوی آهنی به ریل های راهنمای آسانسور متصل می شود.
شالتر غلطکی آسانسور
این شالتر از دیگر انواع شالتر های آسانسوری است که بر روی کابین نصب می شود، شالتر غلطکی آسانسور شکلی شبیه به نبشی دارد و طول آن به ۱۲۰ تا ۲۰۰ سانتی متر می رسد. شالتر های غلطکی حالت فنری دارند و عملکرد آنها به این صورت است که تا هنگامی که فنر این میکروسوئیچ ها تحت فشار قرار بگیرد، مدار فرمان فعال نخواهد بود، اما با بازگشت تیغه ی نبشی مانند بر روی کابین، فنر این میکروسوئیچ به حالت اولیه باز می گردد و سبب فعال شدن دوباره ی مدار فرمان خواهد شد.
قیمت شالتر آسانسور
از عوامل تاثیر گذار بر قیمت شالتر ها می توان به نوع، تعداد و نحوه ی عملکرد آنها اشاره کرد. بعنوان مثال قیمت میکروسوئیچ آسانسور غلطکی با قیمت شالتر پروانه ای آسانسور متفاوت خواهد بود؛ اما در کل قیمت زیادی ندارند، شما می توانید قیمت میکروسوئیچ ها را در سایت ها و فروشگاه های معتبر مشاهده کنید.
شیار های کف پله برقی
پله برقی دارای پلکانی حمل کننده است که این پلکان بر حسب نوع ارتفاع از استپ ها و پله های متنوعی ساخته می شود، حمل کردن کاربران توسط این پله ها صورت می گیرد به همین خاطر باید از ساختاری ایمن و استانداردی در رابطه با نوع طراحی و متریال بر خوردار باشد، چرا که هر نقصی در رابطه با طراحی به طور مستقیم بر روی استفاده ی کاربر تاثیرگذار خواهد بود و از آنجایی که پله برقی یک وسیله ی کاربری در ساختمان های پر رفت و آمد می باشد، نقص های ایمنی ممکن است موجب وقوع حادثه، در نتیحه خسارت های زیان آور و همچنین هزینه های سنگین شود؛ به همین جهت در طراحی و تولید استپ های پله برقی، نکاتی در رابطه با ایمنی افراد و استاندارد های طراحی رعایت می شود تا ایمنی کاربر در هنگام استفاده از آن را تضمین کند.
استاندارد های تولید شیارهای کف پله برقی
در ادامه ی این وبلاگ قصد داریم نکات مرتبط با استاندارد های طراحی و ساخت شیارهای کف استپ پله برقی را شرح دهیم: