درب های آسانسور به دو دسته اصلی، درب داخلی (درب کابین) و درب داخل طبقه (درب طبقات) تقسیم می شوند. و به طور کلی همه ی درب های آسانسور در این دو گروه قرار می گیرند که از لحاظ عملکرد و نوع کارکرد به دو مدل اتومات و نیمه اتومات یا دستی تقسیم می شوند.
درب های آسانسور با توجه به نوع اتوماتیک بودنشان، نوع بازشو و همچنین نیروی لازمه جهت باز و بسته شدن با یکدیگر متفاوت هستند و هر کدام بسته به کاربری ساختمان، ابعاد چاله آسانسور، نوع عملکرد و استاندارد های لازم متناسب با نوع کاربری آسانسور توسط تکنسین آسانسور و طراح انتخاب می شوند.
درب آسانسور لولایی تک لنگه
از رایج ترین نوع درب های آسانسور می توان به درب های لولایی تک لنگه (یک لته ای) اشاره کرد، علت رایج بودن انتخاب این نوع درب ها، مقرون به صرفه بودن این درب ها در مدل های رایج در بازار و همچنین ایمنی بالای این نوع درب ها برای کاربر می باشد. این درب ها در دسته بندی درب طبقات موجود هستند و به عنوان درب طبقات در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه عملکرد درب های آسانسور لولایی تک لنگه
درب های لولایی به دو صورت بازشو دارند، این نوع درب ها از دو جهت راست بازشو (به سمت راست) و چپ بازشو (به سمت چپ) در بازار تولید و عرضه می شود؛ انتخاب نوع بازشوی درب به سمت بازشوی درب طبقات ساختمان بستگی دارد که با توجه به نوع قرارگیری کابین آسانسور توسط تکنسین ساختمان انتخاب و نصب می شود.
درب آسانسور لولایی دو لنگه
درب های آسانسور لولایی دو لنگه، مانند درب های آسانسور تک لنگه هستند با این تفاوت که از وسط به دو سمت با درب های لولایی باز و بسته می شوند. انتخاب درب های لولایی دو لنگه به ابعاد کابین و چاله آسانسور بستگی دارد که در مواردی انتخاب می شود که طراح ساختمان از ابتدا با توجه به ظرفیت ورودی ساختمان، آسانسور را با ابعاد بزرگ تری از حد معمول در نظر گرفته باشد.
انتخاب این نوع از آسانسور در مواقعی توسط طراح در نظر گرفته می شود که نیاز به عرض بیشتری در فضای ورود به کابین باشد، از طرفی دیگر این نوع از آسانسور های دو لنگه ای، زمانی توسط تکنسین های آسانسور پیشنهاد می شوند که فضای کافی جهت تعبیه بازشو درب اتومات در چاله آسانسور وجود نداشته باشد و معمار ساختمان به قصد استفاده مفید از فضای چاله آسانسور به جای تعبیه درب های اتومات، از درب های دو لنگه استفاده می کند.
استفاده از درب های دو لنگه
استفاده از درب های لولایی دو لنگه بیشتر در آسانسور هایی استفاده می شود که عرض ورود به کابین با توجه به فعالیت کاربر از اهمیت زیادی برخوردار است، از نمونه هایی که می توان مثال زد، آسانسور های باربری و آسانسور های بیمارستان ها جهت استفاده ی بیشتر کاربر و همچنین جابجایی تخت های بیمارستان و دستگاه های پزشکی می باشد.
از بهترین و رایج ترین انواع درب های لولایی می شود به آسانسور های لولایی با درب کابین اتومات اشاره کرد که در اکثر فضاهای ذکر شده کارایی بالایی دارد.